Social Media & solliciteren 3: LinkedIn

LinkedIn is in 2002 in het leven geroepen om professionals in meer dan 200 landen met elkaar te verbinden zodat kennis en ideeën gedeeld kunnen worden. Kortom, via LinkedIn kun je netwerken. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Linkedin

Op LinkedIn kun je mensen uitnodigen om jouw connectie te worden. Vervolgens kun je in een oogopslag zien wie jouw connecties zijn (je eerstegraads netwerk), wie de connecties van je connecties zijn (je tweedegraads netwerk) en wie de connecties van je connecties van je connecties zijn (je derdegraads netwerk). Je netwerk groeit dus exponentieel met elke connectie die je maakt.

Wie nodig je uit als connecties?
Het antwoord is simpel: iedereen waarvan jij denkt dat zij jou zouden kunnen helpen! Mede-studenten, collega’s, familie, vrienden van nu, vrienden van vroeger, enzovoort. Ook al bevindt iemand zich in een totaal andere branche of is iemand misschien niet zo ambitieus als jij, deze persoon kan je nu of in de toekomst van dienst zijn.

Wanneer je graag contact wilt opnemen met een bedrijf omdat je geïnteresseerd bent in een baan bij het bedrijf, kun je via LinkedIn op zoek naar de mensen die bij dit bedrijf werken. Wanneer je erachter komt dat je een connectie hebt met deze persoon, via één van je connecties, is het een stuk makkelijker om contact op te nemen. Jouw connectie kan misschien zelfs wel een goed woordje voor je doen bij zijn connectie.

Het is op dat moment natuurlijk belangrijk dat je profiel up-to-date is. Jij bent niet de enige die mensen opspoort via LinkedIn en wanneer je connectie je naam heeft genoemd bij de HR-manager van het bedrijf, gaat deze ook zonder twijfel naar jou op zoek. (hetzelfde geldt voor Facebook en Twitter)

Zelf actief zijn op Linkedin is ook mogelijk en zelfs heel slim. Je kunt je aanmelden bij discussiegroepen die gaan over onderwerpen waar jij verstand van hebt of waarin jij geïnteresseerd bent. In deze groepen kun je in contact komen met gelijkgestemden en wellicht je toekomstige werkgever.

Tegenwoordig kun je zelfs e-mailmeldingen ontvangen over nieuwe vacatures bij bedrijven die (volgens LinkedIn) matchen met jouw interesses! = super handig.

Tagged , , , , , , .Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.

  • "Dé plek in de Duin- en Bollenstreek waar vacatures en werkzoekenden matchen. Slim, snel, eenvoudig en nog leuk ook!"