Je eigen bedrijf starten?

De Kamers van Koophandel hebben in 2012 ongeveer 120.000 nieuwe bedrijven ingeschreven. Ondanks -of juist vanwege- de crisis kiezen veel Nederlanders ervoor om een eigen bedrijf te starten. Heb je ook de ambitie om ondernemer te worden? Houd dan in gedachten dat een eigen bedrijf starten in crisistijd om een extra goede voorbereiding vraagt.

stappenplan-eigen-bedrijf-beginnen

Bijna elk bedrijf begint met een idee. Wat ga je doen? Hoe ga je dat doen? Wie zijn je concurrenten? Neem je nu of in de toekomst personeel in dienst? Heb je een bedrijfspand nodig of werk je vanuit huis? Hoe ga je het bedrijf financieren? Heb je vergunningen nodig? Welke ondernemingsvorm kies je? Wie doet de administratie? En minstens zo belangrijk: hoe ga jij je in je eigen inkomen voorzien?

Natuurlijk is het verstandig om te beginnen met alle (financiële) aspecten op een rijtje te zetten. Misschien is je goede idee wel een goed idee, maar financieel niet haalbaar of commercieel niet interessant genoeg voor investeerder of consumenten.

Lang niet iedereen heeft een ondernemersgeest, of een levensvatbaar businessconcept, of genoeg moed en inspiratie om daadwerkelijk ondernemer te worden. Maar als je een echt goed idee hebt, waarom zou je dan niet onderzoeken of je daarmee je brood kunt verdienen?!

Tagged , , , , , .Voeg toe aan je favorieten: permalink.

Reacties zijn uitgeschakeld.

  • "Dé plek in de Duin- en Bollenstreek waar vacatures en werkzoekenden matchen. Slim, snel, eenvoudig en nog leuk ook!"